Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken kalfslever met groenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 g kalfslever
250 g tuinbonen
250 g oesterzwammen
1 krop frisée sla
1 teen knoflook
50 g boter
p&z

Vinaigrette
4 delen zonnebloemolie
1 deel aceto balsamico
p&z

Bereiden


  • Kook de tuinbonen 10 minuten.

  • Was en droog de sla.

  • Bak de schoongeborstelde paddestoelen in de helft van de boter in enkele minuten bruin en knapperig.

  • Roer er de uitgeperste teen knoflook doorheen en wat zout en peper.

  • Snijd de lever in dunne plakken en bak ze kort aan beide kanten.

  • De lever mag niet uitdrogen en moet van binnen maar net gaar zijn. De baktijd bedraagt circa 3 minuten.

  • Klop de ingrediënten van de vinaigrette door elkaar.

  • Verdeel de frisée, lever, tuinbonen en paddestoelen over de borden en giet er de vinaigrette over.

  • Geef er risotto bij.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Hertenbiefstuk met mandarijn en cranberry´s
    Biefstuk met broccoli en amandelen
    Zweedse stoofpot
    Gevulde ossenhaas
    Saltimbocca onder een dak van mozzarella
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes